Starten met video: waar begin je?

door | okt 6, 2022 | Uncategorized

Super leuk dat je wil starten met video! Ik kan begrijpen dat het nogal overwelmend kan zijn, want: waar start je? Ik heb het hieronder op een rijtje gezet en zo simpel mogelijk voor je gehouden.

  1. Koop een aantal spullen die het filmen gemakkelijker maken. Ik heb het in een ander blog (klik hier) op een rijtje gezet.
  2. Wat is je doel met de video’s? Bedenk waarvoor je video wil gaan inzetten: informatieve content op je sociale media, je online training of misschien je YouTube kanaal?
  3. Maak een script. Nadat je het doel hebt bepaald ga je nadenken wat je wil zeggen. Het is goed om hier een script voor te maken zodat je structuur in je video hebt. Als je gaat vloggen en je geeft bijvoorbeeld een kijkje in jouw dag als ondernemer, dan is een script niet per se nodig maar kan het wel handig zijn om van te voren bedenken wat je wil laten zien en waarover je wil vertellen.
  4. Maak een planning. Wanneer ga je filmen? Elke week op een vaste dag? Of twee wekelijks? Probeer op één dag zoveel mogelijk video’s te maken, want zo kun je weer een tijdje vooruit.
  5. Ga de video’s editen. Of laat mij de editing doen. Toch raad ik je aan om zelf ook eens je video’s te editen, zo leer je weer van je eerder opnames.

Veel succes!

Dit vind je misschien ook leuk..

Wat blijft mensen het meeste bij van jouw video?

Wat blijft mensen het meeste bij van jouw video?

Wat mensen het meeste bijblijft bij het bekijken van jouw video is niet wat je hebt gezegd of wat je deed, maar hoe ze zich voelden toen ze je video bekeken. Emoties blijven mensen namelijk bij. Jouw non-verbale communicatie heeft dus veel meer invloed dan wat je...

Dit is waarom je je video’s moet ondertitelen

Dit is waarom je je video’s moet ondertitelen

Wanneer ik op mijn mobiel door mijn tijdlijn van zowel Instagram of Facebook scroll heb ik vaak mijn geluid uit, dus wanneer ik dan een video zie zonder ondertiteling scroll ik door en bekijk ik de video niet. Nu blijk ik niet de enige te zijn, want uit onderzoek is...

0 reacties

Hey, ik ben Gabriëlle

Ik ben Gabriëlle, 29 jaar, mama, video editor voor ondernemers en dol op persoonlijke ontwikkeling. In mijn blog deel ik tips met je op het gebied van video.

CATEGORIES

Sign up to receive your FREEBIE

Halvah sesame snaps dragée. Marshmallow marshmallow tiramisu pastry icing tart. Chocolate cake pie candy gingerbread oat cake jujubes.